fbpx

Wat doet een zoekmachine optimalisatie (seo) bureau?

Je wilt gevonden worden in de zoekmachines. Het is belangrijk dat je goede zoekwoorden vindt, dat zijn de woorden of zinnen die de mensen intypen in de google zoekbalk. Met goede zoekwoorden bedoelen we dat dat woord regelmatig ingetypt wordt, m.a.w. er is zoekvolume voor. Vervolgens moet je kijken of er veel concurrentie is voor dat zoekwoord. Willen er veel andere websites ook gevonden worden op dat zoekwoord? Als dat zo is zal dat meestal betekenen dat het tijd kost voordat je ook op dat zoekwoord gevonden wordt.

Zoekmachine optimalisatie Google.seo edam

Je wilt dus goed gevonden worden voor relevante zoektermen. Veruit de meest gebruikte zoekmachine is Google, maar ook Bing wordt door veel mensen gebruikt. Google wil zijn klanten optimaal bedienen door de meest relevante website bovenaan te zetten. Hiervoor maakt Google gebruik van veel verschillende algoritmen, die bepalen wie er bovenaan staat. Af en toe wijzigt Google zo’n algoritme waardoor andere factoren belangrijker worden. Dit maakt het vak van internet marketeer uiterst dynamisch en interessant.  Je moet op de hoogte blijven van de updates die Google soms toepast op de algoritmen.

SEO optimalisatie en lokale seo.

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is de afkorting van de Engelse term Search Engine Optimization. Het is belangrijk dat je website goed geoptimaliseerd wordt voor de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden. Een zoekterm of zoekwoord kan bestaan uit 1 of meerdere woorden. Als je deze invult krijgt je een pagina te zien met 10 websites op per pagina. Soms staan er boven de organische resultaten ook nog advertenties. Onder de advertenties vind je de Google maps rankings. Google laat de eerste drie resultaten zien, maar als je op “meer plaatsen” klikt krijg je meer bedrijven te zien. Dit zijn de lokale zoekresultaten en ook die moet je optimaliseren. Na de seo tipsgoogle maps volgen de organische zoekresultaten. Als je een zoekmachine optimalisatie bureau inschakelt, kunnen zij ervoor zorgen dat je goed geoptimaliseerd wordt voor het beste resultaat.

Wat betekent optimaliseren?

Door een goede optimalisatie kom je hoog in Google. Dit betekent dat er aan de website on page en off page aanpassingen gedaan moeten worden. Met als gevolg dat je hoger kan ranken in de zoekmachines. Je zou kunnen zeggen dat de website die op nummer 1 in de organische zoekresultaten voorkomt het best geoptimaliseerd is volgens de dan geldende eisen van de zoekmachines. Dus je moet bij de on page optimalisatie ervoor zorgen dat je zoekwoorden te vinden zijn in de header en titel tags en bij de off page optimalisatie moet je zorgen voor goede backlinks.

Nummer #1 in Google.

Iedereen wil natuurlijk op de eerste plaats in de organische zoekresultaten komen te staan. Het brengt je namelijk de meeste traffic, ofwel verkeer naar je website toe. En die bezoekers krijg je omdat ze vaak iets nodig hebben wat jij biedt. Dat betekent in de meeste gevallen meer klanten en dus meer omzet. Zo realiseer je dat jouw bedrijf kan groeien in het aantal opdrachten en dat je naamsbekendheid groeit. Het mooie van zoekmachine optimalisatie is dat je niet voor 1 term, maar op oneindig veel termen gevonden kan worden. seo

Seo zelf doen.

Als ondernemer heb je het vaak druk met je business activiteiten. Je kunt je seo zelf doen, maar wij adviseren om het uit te besteden aan een seo bureau die hierin gespecialiseerd is. Grote kans dat je betere resultaten boekt en het scheelt je een hoop tijd en gedoe. Bel 085-1302182 voor een afspraak en wacht niet langer met het uitstellen van je zoekmachine optimalisatie.