fbpx

Wat is online marketing?

Social Media Marketing

Online marketing

Online marketing is het promoten van producten of diensten op het internet met als doel klanten te werven die jouw product of dienst gaat kopen.

Er zijn verschillende online marketing methoden:

SEO ( search engine optimization ), wat staat voor zoekmachine optimalisatie.

SEA ( search engine advertising ), adverteren op verschillende kanalen zoals Google, Bing en Facebook.

Social media marketing, het creëren van een zakelijke pagina op biiv. Facebook, Linked-in en Instagram.

Email marketing

Content marketing

Video marketing

In je marketingplan beschrijf je wie je doelgroep is, zodat je die door de juiste marketingstrategie kunt bereiken. Een voorbeeld: je doelgroep zijn jongens en meisjes tussen 18 en 35 jaar. Deze groep is actief op Instagram en dus via social media marketing het beste te bereiken.

Voordelen van online marketing

  • Resultaten zijn meetbaar

Met handige hulpmiddelen zoals google analytics en search console kun je makkelijk resultaten meten. Hoeveel bezoekers komen er dagelijks op je website, welke pagina’s bezoeken zij. Hoe lang blijven ze op de website en doen ze aankopen?

  • Groot bereik

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een computer en shoppen vanuit huis. Daarom kun je zelfs internationaal klanten bereiken. De wereld is je speelveld.

  • Niet duur

Iedereen kan zelf zijn website maken en voor een paar euro per maand kun je goede hosting regelen. Vervolgens kun je zoekverkeer naar je website sturen door middel van het plaatsen van online advertenties op Google of Facebook. Tegelijkertijd begin je met de zoekmachine optimalisatie, wat meer tijd in beslag gaat nemen, voordat een webpagina goed gevonden wordt.

  • Doelgroep

Via het bepalen van je juiste doelgroep kun je heel gericht teksten schrijven die de doelgroep aanspreekt. Zodoende bereik je de mensen die je wilt bereiken.

Beginnen met internet marketing

Wat is je budget?

Eerst bepaal je welk budget je eraan uit kunt geven. Je kunt namelijk heel veel zelf doen, maar je kunt ook heel veel uitbesteden. En als je budget daartoe toereikend is, zijn er genoeg partijen op internet te vinden die jou willen helpen met het invullen van de taken.

Wie wil je bereiken (doelgroep)?

Nadat je weet wie je wilt bereiken, ga je of laat je websiteteksten schrijven die voor die doelgroep aansprekend is.  Houd daarmee vooral het doel voor ogen wat je wilt bereiken, wat is je boodschap? En wil je meer bezoekers op je website of wil je dat ze langer op je website blijven?

online marketing

Veel jeugd houdt er niet van om hele lappen tekst te moeten lezen. Dan zijn innemende video’s een uitermate geschikt alternatief voor grote stukken tekst. Zorg daarom ook voor voldoende plaatjes en alinea’s.

Het zal duidelijk zijn wat de belangrijkste termen zijn van dit artikel:

  • Doelgroep
  • Boodschap
  • Doel
  • Budget

Hoe marketingbudget uitgeven?

Grote bedrijven hebben grote marketingafdelingen waar veel mensen 40-urige werkweken draaien om de marketing te doen. Zij spenderen dan ook veel geld aan reclames, waardoor ze ook vaak bovenin Google staan. Neem als voorbeeld de webshop Bol.com die waarschijnlijk bekend is bij 17 miljoen mensen in Nederland. Via regelmatige televisiereclames zijn zij bij een groot publiek bekend geworden.

Kleinere bedrijven hebben een marketingafdeling bestaande uit 1 of enkele personen en een veel kleiner budget. En soms is er helemaal geen marketingafdeling. Die bedrijven zijn onze doelgroep.

En met onze specialistische kennis is het voor die bedrijven met een klein marketingbudget toch mogelijk om nationaal gevonden te worden. Echter; wij richten ons ook op de lokale marketing, zodat jouw product of dienst goed gevonden wordt in jouw regio.