fbpx

Vergroot je zichtbaarheid en trek nieuwe patiënten naar je website met onze deskundige tandheelkundige marketing en SEO diensten.

Toekomstige patiënten beginnen hun zoektocht naar een nieuwe tandarts online en daarom is het van belang dat je online ook gevonden wordt. Dat betekent dat je website minimaal op de eerste pagina in Google moet staan, want een gemiddelde bezoeker kijkt niet verder dan de eerste pagina.

De meeste tandartsen hebben al een website gemaakt of laten maken, maar dat wil nog niet zeggen dat deze ook automatisch goed gevonden wordt. Daar komt een ander specialisme bij kijken, namelijk de zoekmachine optimalisatie of SEO.

Wat is SEO of zoekmachine optimalisatie?

SEO is een digitale marketing techniek die ervoor zorgt dat het organisch zoekverkeer naar je website vergroot. Meer cliënten komen dan via de website binnen in plaats van bijvoorbeeld je advertenties in huis aan huis bladen, of je reclame op een lokale televisiezender.

Een webpagina heeft de volgende volgorde als er lokaal gezocht wordt: bovenaan staan de online advertenties, dan komen de resultaten van google mijn bedrijf, waarvan ze de bovenste 3 laten zien en dan komen de 10 organische zoekresultaten, hieronder staan vaak nog meer advertenties.

Je wilt als tandartspraktijk ergens op deze webpagina gevonden worden en dan het liefste op de eerste plek want die krijgen de meeste bezoekers op hun website. Natuurlijk kan je ook een advertentie plaatsen, maar het grote verschil is dan dat iedere keer als er op de advertentie geklikt wordt, dit geld kost.

Nu zijn de SEO diensten natuurlijk zeker niet gratis, maar indien goed uitgevoerd kan een website gedurende jaren bovenaan in Google staan en genereert dit meer traffic dan de advertenties doen.

Waaruit bestaat het pakket aan SEO diensten?

We beginnen met een gedegen onderzoek van de website. Waar staat deze momenteel? Welke zoekwoorden doen het nu al goed? Welke zoekwoorden verdienen verbetering? Welke nieuwe interessante zoekwoorden kunnen we vinden om de website te laten stijgen in Google?SEO Specialist Yvette de Graaf helpt tandartsen met hun SEO

Als we hier goede inzichten in hebben gaan we de website optimaliseren voor deze zoekwoorden. Ook is het van belang dat er goede content geschreven staat op de website en dat er voldoende content is. Voor de “home” pagina van de website moet je al denken aan zo’n 1500 tot 2000 woorden om concurrerend te zijn. De “inner” pagina’s van de website doen het goed met zo’n 750 tot 1000 woorden.

 

 

Na de on page volgt de off page optimalisatie.

Als dit allemaal nagekeken en aangepast is, dan kunnen we beginnen met het sturen van kwalitatief goede backlinks. Ook wil je consistente citaties hebben, dat wil zeggen dat je naam, adres en telefoonnummer op elke directory site hetzelfde geschreven staat.

We kijken of je aangemeld bent bij Google mijn bedrijf. Dat is een voorwaarde om zichtbaar te zijn en te kunnen stijgen in de Google maps. Dit levert ook veel zoekverkeer en potentieel nieuwe patiënten op.

Waarom is SEO belangrijk voor tandartspraktijken en wat doet de seo specialist?

tandartspraktijk voor wortelkanaalbehandeling of implantatenDe tandartspraktijken die al gevonden worden op de 1e pagina in Google kunnen je dat heel goed vertellen. Zij hebben SEO ongetwijfeld al toegepast. Zij krijgen hierdoor “gratis” nieuwe klanten die een heel leven bij hen kunnen blijven.

Heeft elke tandartspraktijk SEO nodig?

Toch zal er ook een groep tandartsen zijn die “vol” zitten. Zij hebben geen ruimte meer om nieuwe patiënten aan te nemen en voor hen zal het niet belangrijk zijn waar ze staan met hun website in Google. Deze tandartsen zullen niet zitten wachten op een SEO specialist.

Maar de grootste groep zal wel ruimte hebben voor nieuwe klanten en zullen deze dankbaar willen bedienen.

Welke SEO diensten bied Online Marketing Buro aan?

  • Lokale SEO – vindbaarheid in de maps
  • Zoekmachine optimalisatie website – on page en off page
  • Zoekwoord onderzoek
  • Sociale media marketing
  • Linkbuilding algemeen
  • Sociale links
  • Citation links
  • Websitesnelheid indien nodig verhogen
  • Mobiel vriendelijkheid website optimaliseren

Waarom een SEO Specialist inhuren?

Bij Online Marketing Buro staat het spreekwoord “schoenmaker, blijf bij je leest”, hoog in het vaandel. Als tandarts heb je alle verstand van melkgebitten, volwassen gebitten, gaatjes, beugels, implantaten en noem maar op. Je hoeft niet ook verstand van SEO te hebben. En om iemand in vaste dienst aan te nemen om alleen de marketing te verzorgen, is meestal ook geen optie voor tandartspraktijken.

Dan is het mooi dat je voor een periode een seo expert inhuurt die verstand van zaken heeft en de hele online omgeving grondig onder de loep neemt. Als je overtuigd bent van het nut van SEO, dan mag je me bellen: 085-1302182. Als je nog vragen hebt en niet gelijk wilt bellen, mail me dan: info@onlinemarketingburo.com.

Wat kan ik verwachten van een zoekmachine optimalisatie bureau als Online Marketing Buro?

Als we besloten hebben zaken met elkaar te doen dan volgt allereerst een factuur! Het is een beetje on-Nederlands om vooraf een factuur te krijgen, maar dat is hoe wij werken. Op het moment dat de betaling binnen is, wordt er gestart met de werkzaamheden. Wij investeren jouw geld weer in kwalitatief goede links die nodig zijn om je website te laten stijgen.

Voor de meest competitieve zoekwoorden gaan we uit van een tijdspanne van een jaar. We vragen dan ook commitment om minimaal 1 jaar klant bij ons te zijn. Langer mag altijd, wij blijven dan de website monitoren en zorgen dat de gerealiseerde rankings op dezelfde hoogte blijven.

SEO betekent namelijk ook geduld! Het is niet zo dat je van de een op de andere dag van pagina 33 op pagina 1 staat.

De voordelen van SEO voor de tandartspraktijk.

Ondanks dat je een investering doet in marketing gaan wij ervan uit dat de ROI heel goed zal zijn. Als je een paar nieuwe klanten krijgt die een brug of een kroon nodig hebben, dan is je investering al snel terugverdient. En we gaan ervan uit dat het veel meer oplevert dan de marketingkosten die je van tevoren investeert. Nogmaals, je moet wel ruimte hebben voor nieuwe patiënten, anders is het zonde van de moeite voor beide partijen.