fbpx

Hoe verbeter ik mijn on page optimalisatie?

Het is belangrijk om een goede on page optimalisatie op je website te hebben. Dat maakt namelijk dat Google je website vindt en toont aan de bezoekers. Je kunt zeggen dat on page optimalisatie onderdeel is van de zoekmachine optimalisatie die elders beschreven is.

Wat is de betekenis on page optimalisatie?checklist on page optimalisatie

Er zijn veel factoren die bepalen welke website waar getoond wordt in Google. Natuurlijk wil iedere ondernemer zijn website hoog in Google hebben staan om zoveel mogelijk bezoekers te genereren. Als je als ondernemer je website onder de loep neemt moet je naar iedere pagina afzonderlijk kijken. Wat is het belangrijkste zoekwoord van die pagina? Waar wil je op gevonden worden? Dat alles heeft met de on page optimalisatie te maken. Het is belangrijk dat je website goed geoptimaliseerd wordt voor de beste vindbaarheid in alle zoekmachines. Dat betekent ook dat de website goed leesbaar moet zijn, met goedlopende zinnen en niet al te moeilijke woorden. Ook de structuur van de website moet in orde zijn, met interne links van de ene naar de andere pagina op je website, zodat je de juiste informatie aan de bezoeker eenvoudig kunt tonen.

Wat wil je ermee bereiken?

Dus wat is het doel van je webpagina? Wil je bezoekers informeren of wil je ze aanzetten tot een actie? Wil je dat iemand een product of  dienst bij je koopt? De beste conversie krijg je als je dit doel duidelijk omschreven hebt.

Google hecht veel waarde aan kwalitatief goede websites.

Dat betekent ook dat de website goed getoond moet worden op een mobiel. Aangezien er tegenwoordig ook heel veel gezocht wordt op tablets en mobiele telefoons. Deze schermen zijn kleiner dan van je desktop monitor en daarom zal de website op deze apparaten anders getoond moeten worden dan op je 24 inch beeldscherm.

Ook de snelheid van je website moet in orde zijn. Als het lang duurt voordat een pagina opgebouwd is, is de bezoeker al weer weg voordat hij iets gelezen heeft. Dat betekent dat de server van je hosting partij voldoende capaciteit moet hebben om je website goed te laten draaien.

Afbeeldingen en video’s.

on page optimalisatie als onderdeel van online marketingBehalve content, dus alles wat er beschreven staat, is het ook van belang om afbeeldingen en video’s te tonen op de webpagina. Dit maakt de beleving groter en de bezoekers blijven langer op je website.
De zoekwoorden moeten terug komen in de URL, de titel en de meta omschrijving. Natuurlijk moet je in de content zelf het zoekwoord ook herhalen. Toch moet het niet zo zijn dat je dat zoekwoord 300 keer herhaald, want dan is er snel sprake van over-optimalisatie.

Bent je ondernemer met een website die wel een SEO check kan gebruiken? Het online marketing buro kan helpen op weg naar het beste resultaat! Voor het maken van een afspraak bel je: 085-1302182.

Zoekwoord onderzoek

Door het optimaliseren van je zoekwoorden vergroot je je vindbaarheid in Google. Wij helpen je na een gedegen analyse van je website de juiste zoekwoorden te vinden waarmee je omhoog klimt in de zoekresultaten van Google. Je krijgt maandelijks een gedetailleerd verslag van de veranderingen en het toegenomen verkeer naar uw website.

Analyse concurrenten

Op welke plaats bevind je website zich nu en hoeveel concurrenten staan nog boven je. Dit gaan we bekijken met de voor jou belangrijkste zoekwoorden. Van daaruit starten we met het optimaliseren van je website, onder andere door content optimalisatie.

Content optimalisatie

We gaan je content dusdanig optimaliseren dat Google heel goed begrijpt wat je te bieden heeft. Dat betekent dat we de zoekwoorden op de goede plek gaan zetten en in de url structuur en dat we gaan werken met header tags. Als dit goed gedaan wordt kan je website al pagina’s omhoog in Google gaan, zonder dat we nog maar 1 link geplaatst hebben.

Zoekmachine optimalisatie

Als het gaat om zoekmachine optimalisatie is tijd een belangrijke factor. In de markt probeert de concurrentie ook naar de top in Google te klimmen, net als jij. Als je ervoor kiest om van onze diensten gebruik te maken leveren wij professioneel werk binnen een afgesproken tijdsbestek. Onze experts werken aan het verbeteren van je website en je kunt je richten op andere projecten om je bedrijf te doen continueren. Online Marketing Buro is je zoekmachine optimalisatie bureau!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

niet leesbaar? verander tekst. captcha txt