fbpx

Wat is de betekenis van off page optimalisatie?

Off page optimalisatie heeft alles te maken met de links die naar je website gaan. Het liefst wil je linkjes krijgen van populaire websites in Google die al een goede reputatie hebben opgebouwd. De  site waar je een link van krijgt moet een hoge trust flow hebben en voor dat zoekwoord ook al hoog ranken. Als je zo’n link krijgt volgt Google die link naar jouw website en weet dan dat je ook iets belangrijks te vertellen hebt. Aan de andere kant als je links krijgt van onbelangrijke websites, dan zal dit niet veel helpen om jouw website hiermee te laten stijgen. Er zijn 2 manieren om links te krijgen, je bouwt ze zelf en je verdient ze. Als andere websites vinden dat je iets belangrijks te vertellen hebt, dan linken ze vanzelf naar jou en dat verdien je dan.

een link van facebook is een vorm van off page optimalisatieJe moet te vinden zijn op de sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter, Linkedin en Youtube. Je wilt een Google My Business account hebben en je wilt gevonden worden in de maps. Dit zijn allemaal sites met een hoge autoriteit waar je dus een link kunt plaatsen naar je eigen website.

Verder kun je bij elk zoekwoord kijken wie de concurrenten zijn, dus de sites die op de eerste pagina in Google getoond worden. Je kunt uitzoeken welke externe links naar hun site gaan en proberen om ook links te krijgen daar vandaan. Een tool die je kunt gebruiken om je backlinks te checken is ahrefs.com.
Kortom: het is een hele uitdaging om hoog met je website in Google te komen. Zowel de on page, maar zeker ook de off page optimalisatie zijn allemaal van belang voor het beste resultaat.
Het Online Marketing Buro kan je helpen op weg naar het beste resultaat!

Linkbuilding is een must!

Het is één ding om hoog te scoren op bepaalde zoekwoorden, het andere is om te beschikken over een solide link strategie.

Hierbij speelt de diversiteit van de links ook nog eens een rol. Er zijn veel verschillende soorten links:

  • sociale media linksSEO Diensten
  • directory links
  • web 2.0 links
  • citatie links
  • forum links
  • donatie links
  • guestposting links
  • pbn links

En dan heb je in Nederland nog de startpagina links die je kunt kopen.