fbpx

Google mijn bedrijfspagina aanmaken voor lokale seo.

Als klanten uit de regio van belang zijn voor je bedrijf, dan wil je dat je bedrijf ook goed gevonden wordt via de lokale zoekopdrachten in Google. Je Google bedrijfspagina moet dus de juiste informatie bevatten om lokaal goed gevonden te worden.

lokale seo

Waarom is lokale seo belangrijk?

Lokale seo waarbij seo staat voor search engine optimization en wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent, richt zich op de zoekopdrachten die in een bepaald gebied wordt uitgevoerd. Tegenwoordig hebben we allemaal een mobiele telefoon en hierop worden veel zoekopdrachten uitgevoerd.

Als voorbeeld; je bent een dagje uit in een mooie stad in Nederland en wilt ’s avonds in een Grieks restaurant eten. Omdat je niet bekend bent in die stad, pak je je mobiel en zoek je in Google naar een Grieks restaurant. Voor het bepalen van je locatie moet je met je telefoon toestemming geven aan Google, zodat Google precies weet waar je je bevindt.

Vervolgens komen er 3 Griekse restaurants tevoorschijn en kun je ook precies zien hoever je van deze restaurants verwijderd bent. Ook zie je gelijk hoeveel sterren een restaurant heeft. Dit zijn beoordelingen of reviews van klanten die er eerder gegeten hebben. Op deze manier kun je een keuze maken bij welk restaurant je wilt eten.

Je website aanmelden bij Google mijn bedrijf helpt dus voor meer bekendheid in de regio.

Nu kan het zijn dat er in die stad wel 6 Griekse restaurants zijn. Helaas worden slechts de bedrijven getoond die in de zogenaamde “snack pack” staan. Dus restaurant 4 t/m 6 worden niet getoond tenzij je op “meer plaatsen” drukt, Dan krijg je de hele lijst.

In de praktijk blijkt dat bijna niemand op “meer plaatsen” drukt, dus word je bijna niet gevonden als je niet in de “snack pack” staat. Hieruit kun je het belang weer inzien van goede lokale seo. Je wilt je bedrijf laten zien aan de mensen en dus moet je alles optimaliseren wat er te optimaliseren valt.

Online Marketing Buro weet precies welke optimalisaties er nodig zijn om bij de eerste 3 resultaten terecht te komen. Dus ook hier geldt: je kunt het allemaal zelf doen of je huurt een seo specialist in.

Lokale online marketing zelf doen.

Ondanks dat wij vinden dat een schoenmaker bij zijn leest moet blijven en je er geen omkijken naar hebt als je het uitbesteedt, zullen wij hieronder beschrijven wat je moet doen voor een mooie plaats op Google mijn bedrijf.

 • Zorg voor een Google account.
 • Ga naar de aanmeldpagina van Google Mijn Bedrijf.
 • Typ je bedrijfsnaam in en kijk of je al bestaat.
Google Mijn Bedrijf aanmelden
 • Als je nog niet bestaat, meld je dan nu aan.
 • Vul alle gevraagde gegevens in en kies voor de verificatie dat je eigenaar bent van het bedrijf.
 • Vul je bedrijfsprofiel alvast verder in en wacht op de post met het verificatienummer.
 • Kijk of er meer categorieėn zijn die op je bedrijf van toepassing zijn.
 • Maak een duidelijke bedrijfsomschrijving van maximaal 750 woorden.
 • Voeg foto’s toe.
 • Voeg openingstijden toe.
 • Voeg de url voor het maken van een afspraak toe.
 • Vraag of bestaande klanten een mooie review kunnen schrijven.
 • Zorg voor correcte schema markup op je website.
 • Post regelmatig een bericht via Google Mijn Bedrijf.
 • Als je een vraag krijgt, antwoord dan altijd.
 • Zorg voor citaties: dit betekent dat je je bedrijf moet registreren op andere websites.

Bedrijf claimen Google

Als je al deze stappen hebt gevolgd, moet je zichtbaar zijn op Google. Om dit te controleren kun je je bedrijfsnaam invullen bij een gewone zoekopdracht in google en zul je je bedrijf zien:

Online Marketing Buro

Dit is het resultaat van je inspanningen. Je staat op Google Mijn Bedrijf. Je kunt trouwens ook beginnen met deze zoekopdracht. Als je jezelf vindt, dan staat er naast “bewerking voorstellen”, “ben jij eigenaar van dit bedrijf”. Als je hierop klikt dan kun je het zelf claimen, of nogmaals, je laat het doen door een internet marketing bureau zoals Online Marketing Buro. Bij interesse vraag ik je het contactformulier in te vullen voor een offerte.